Institutional

Mercer Admissions and Visitors Center

Mercer Admissions and Visitors Center is Mercer University’s first LEED certified project, earning LEED Gold certification in January 2013. The 7,000-square-foot renovation and addition features a historic rehab, new construction, and a host of sustainable design features. Spray foam insulation reduces air infiltration in the new portion and blown cellulose fills the un-insulated walls of the existing structure.

16 SEER variable speed heat pumps provide efficient climate control and occupancy controlled lighting comes on only when people are present. Porous pavers allow for stormwater infiltration and an underground detention tank filters and treats rain runoff. The remainder of the paving is highly reflective concrete that reduces the heat island effect.

Low flow plumbing fixtures reduces water use by 35%. Locally sourced materials were specified throughout. All finishes, sealants and adhesives are low-emitting and will result in a high-performance, healthy building to welcome prospective students to campus.

 

Facts

  • Location: Macon, GA
  • Owner: Mercer University
  • Architect: Dunwody Beeland Architects
  • Size: 7,000 sf
  • Budget: $1,200,000

Green Note

Locally sourced materials are specified throughout.

  • Join Our Newsletter

    * = required field
  • 1% for the Planet Member U.S. Green Building Council Member